Digitalisera mera – men ta det lugnt!

Studier har visat att mellan 2010 och 2014, då man började digitalisera många verksamheter så ökade produktiviteten men den ökade inte snabbare än tidigare.

Lars Danielsson på IDG.se skriver:
”Det är också att föredra att ökningstakten ökar. Även om produktiviteten ökar så kan det vara negativt om den ökar i en mindre utsträckning än tidigare. Och det är precis det som har hänt, enligt rapporten.”

Rapporten han hänvisar till omfattar bland annat USA, Storbritannien och Sverige. Varför är det så här då? En nämnd orsak är att digitalisering i för stor omfattning eller möjligen i för snabb takt kostar mer än det smakar.

Med andra ord är det väldigt viktigt att man fattar mätbara beslut. Jag skrev en artikel för några månader sedan om att komma åt varje dags mikrotid. Min artikel hittar du här: http://langate.se/blogg/534/vilken-paverkan-far-mikrosysslorna-pa-ditt-arbete/ Saker man gör på arbetsplatsen som tar några minuter varje dag och som kan ersättas eller kortas ner med digitala hjälpmedel vilket på sikt (1-3 år) hämtar hem kostnaderna, tar ner stressen och gör resultatet mätbart.

När jag är ute på arbetsplatser så landar jag alltid vid att beräkna på jobbet kontra vinsten. Arbetet måste vara försvarbart och oftast handlar det om att utbilda verksamheten genom att prata om det och visa alternativa sätt att jobba digitalt. Redan där har man vunnit massor av tid!

Vill du läsa artikeln som Lars Danielsson skrivit i sin helhet länkar jag den nedan: https://computersweden.idg.se/2.2683/1.698500/digitalisering-produktivitet