Ett år som kundansvarig, vad väntar 2018?

Ett år går snabbt och jag har hunnit komma till rätta i min roll som kundansvarig. Efter 28 år på min förra arbetsplats hamnade jag på Langate och jag har utvecklats mycket på kort tid. Det är helt nya förutsättningar som kundansvarig på Langate, hur man tar sig ann detta är helt beroende på hur man trivs med att arbeta. 

Hur sammanfattar du ditt första år på Langate?
Mitt första år har varit mycket händelserikt med många nya erfarenheter. Jag har fått lära mig väldigt mycket nytt och jag har fått många nya bekantskaper. Företaget är i en expansiv fas där vi växt både på den svenska och den internationella marknaden. Det har varit en spännande resa som jag ser fram emot att fortsätta även 2018.


Vad har varit den största utmaningen under 2017?
Den största utmaningen för mig har varit att lära mig om våra produkter och tjänster. Det tar lite tid att sätta sig in i den nya rollen som kundansvarig och bygga upp kontakten med befintliga kunder. Att ta kontakt med nya människor och inleda nya affärsrelationer är också en stor utmaning, att bygga förtroende och skapa långvariga relationer är något jag verkligen brinner för. Jag har alltid varit en utåtriktad person som trivs i andra människors sällskap.   

Berätta om ett roligt minne under ditt första år som kundansvarig
Förutom alla nya möten med människor var några av de absolut roligaste stunderna när vi spelade in vloggar. Den ena med säkerhetsexperten David Jacoby. Jag minns så tydligt att vi satt på en uteservering på ett café i Åhus och vädret är strålande, men helt plötsligt börjar det snöa. Det var också en väldigt speciell upplevelse att få möjligheten att komma hem till David och se hans hus med gamla flipperspel, filmer och häftiga retroprylar. Den andra spelades in med golflegenden Henrik Stensons pappa, Ingemar Stenson. Vi var på Barsebäck golf and country club och jag fick lära mig många nya saker om Ingemars liv. Båda mötena var mycket intressanta på helt olika vis.

 

  

 

Vad får man inte missa att investera i under 2018?
Har man ännu inte flyttat till molnet är detta det första man som företagare ska fokusera på, enligt mig. Det är oundvikligt och fördelarna är så pass många att det inte finns en bra anledning att vänta. Vill man veta mer om hur är man välkommen att kontakta mig. 


Berätta om dina favoritfunktioner i Office 365 
Givetvis måste jag nämna Teams som en favoritfunktion. Jag tycker det är en supersmidig funktion som underlättar samarbetet mellan mig och mina kollegor. Speciellt smidigt är det när jag samarbetar med kollegor som sitter på annan ort. Teams är en plattform där alla i företaget kan arbeta på ett effektivt sätt på en gemensam yta. Sammanfattningsvis kan man säga att det är väldigt mycket produkt för pengarna. Man ska ha Office365 eftersom det är en dynamisk produkt som är helt anpassad efter dina behov, därför blir denna lösning också kostnadseffektiv. Office 365 är framtidssäkrad och uppdateras automatiskt när nya uppdateringar finns tillgängliga.

 

TIO SNABBA 
Stationär dator eller Bärbar dator
Kaffe med mjölk eller svart kaffe
Skypemöte eller Fysiskt möte
Yammer eller Teams
Nordea Masters eller Langate Open
Skicka mail eller Ringa
Hund eller Katt
Morgonmänniska eller Kvällsmänniska
Skidsemester eller Solsemester
Facebook eller Instagram